SØG

KANALER

#UNGLETLÆST – arbejd litterært med bøger til læsesvage unge
”Den bog er alt for lang, det tager 100 år at læse den”. Kender du det? #UNGLETLÆST er en serie med alderssvarende indhold, og nu findes der nu også gratis opgaver til serien. Opgaverne er redigerbare, så de kan redidaktiseres, og de kan deles i de fleste LMS systemer. De kan f.eks. bruges i grupper i en klasse, i DSA-undervisning og i ressourcestøttecenter-regi. Hør mere om bøgerne og det teoretiske afsæt for opgaverne.
Del på Facebook Del på LinkedIn Del på Twitter Embed video
emu podcasts
Podcasts
Klar til Indkøb med Forbrugerrådet Tænk og udvalgte gæster
Play
18:48
Klar til Indkøb med Forbrugerrådet Tænk og udvalgte gæster
Deltag i dette oplæg og bliv klogere på: - Hvordan du gør dine elever til kompetente forbrugere i supermarkedet. - Hvorfor indkøb af mad er en vigtig del af maddannelse. Vi går på opdagelse i vores undervisningsmateriale indkoeb.taenk.dk og fortæller, hvordan du kan bruge det i din undervisning, og hvorfor vi har lavet det.

Forbrugerrådet Tænk
FARVEL TIL BELÆRINGSKONSULENTERNE
Play
28:45
FARVEL TIL BELÆRINGSKONSULENTERNE
Mød Casper Rongsted og Anders Peter Nielsen, der vil ændre måden vi tænker skoleudvikling. Hør dem bl.a. fortælle, hvordan de mener fremtidens kompetenceudvikling for lærere og pædagoger ser ud.

Verden bedste danske skole
Træn eksamener og oplæg i Virtual Reality
Play
29:33
Træn eksamener og oplæg i Virtual Reality
Få indblik i hvordan StudyMinds virtuelle univers, styrker de studerende mentalt og fagligt, så de opnår bedre trivsel og resultater. Få samtidig viden om, hvordan løsningen kan integreres i undervisningen, så flere studerende kan hjælpes.
StudyMind
Virtuel undervisning – hvad er de næste skridt?
Play
56:00
Virtuel undervisning – hvad er de næste skridt?
Vi zoomer ind på ledelsens rolle, det kollegiale praksisfællesskab og teknologiforståelse ifm. virtuel undervisning. Kom til webinar hvor vi diskuterer, hvordan vi kommer videre herfra. Paneldebat med Annette Degn, Randers SOSU, Michael Bentzen Sandberg, Aarhus Hf&VUC, Anders Bolund og Michael Lund-Larsen, eVidenCenter.
eVidenCenter
eTwinning i dagtilbud og grundskolen
Play
48:42
eTwinning i dagtilbud og grundskolen
Pædagog Sofie Gregersen fra Daginstitutionen Syvhøjvænge og lærer Charlotte Rørbøl fra Langelinieskolen vandt hver "Bedst i eTwinning 2020". Mød dem og ambassadørerne. Sofie og hendes kollega Gitte gennemførte forløbet "Friendship with Food" med børnehaver i Slovenien og Tjekkiet. Charlottes projekt handlede om børns rettigheder og FN-målene, men blev samtidig et stærk forløb under corona med 50 partnere i hele Europa. Se mere på eTwinning.dk
Fællessang fra den nye sangbog, Morgensangbogen (4)
Play
30:00
Fællessang fra den nye sangbog, Morgensangbogen (4)
Phillip Faber, Inge Marstal og Henrik Marstal præsenterer MORGENSANGBOGEN - til hele dagen. Efterfulgt af FÆLLESSANG med udgangspunkt i bogens repertoire.
Præsentation af nye udgivelser til musikundervisning samt info om MIX-abonnementet og dansksangdigital.dk
Dansk Sang / Musiklærerforeningens forlag
Succesfuld digitalisering af AMU
Play
63:30
Succesfuld digitalisering af AMU
Få indblik i hvordan vi hurtigt skaber overblik over, hvordan vi digitaliserer AMU-kurser og bedst vurderer, hvordan man designer digitale AMU-forløb.
Edura
DeShame ll - Bare en joke?
Play
17:03
DeShame ll - Bare en joke?
DeShame II - Bare en joke? er Red Barnets nye undervisningsmateriale om digitale krænkelser blandt 9-12-årige. I 2020 har børn/unge tilbragt mere tid foran skærmen. Det har givet mulighed for at fastholde gode fællesskaber, men der kan også opstå udfordringer. Hør, hvordan du og dine elever kan bruge ’Bare en joke?’ til at gøre den digitale verden til et trygt sted. Med leg, scenarier og dialog får dine elever værktøjer til at genkende og sige fra over for digitale krænkelser.
Red Barnet
Play
28:01
"Sammen om ordblindhed"
Hør om Esbjerg Kommunes ordblindeindsatser i folkeskolen og mød elever fra vores advisory board. Vi vil fortælle om indsatser, deres effekt og udfordringer i forhold til at understøtte alle ordblinde elever i folkeskolen. Elever fra vores advisory board fortæller om deres oplevelser med ordblindhed, udfordringer, ideer og deres ønsker og drømme.
Løs arbejdets mange forskellige opgaver effektivt med iPad
Play
12:06
Løs arbejdets mange forskellige opgaver effektivt med iPad
En undervisers hverdag består af mange forskellige arbejdsopgaver. iPad'en er en ægte schweizerkniv, som kombinerer det bedste fra en mobilverden med det bedste fra computer. Deltag og se, hvordan vi benytter Safari til planlægning via AULA og Google G Suite, Microsoft Office 365 og Apple iWork som produktionsværktøjer. Derudover vil vi arbejde med eksterne enheder: harddisk, Apple Pencil og mikroskop.
Nyt dansksystem til mellemtrinnet
Play
26:39
Nyt dansksystem til mellemtrinnet
Mød Sabine Birch Larsen, Erica Price Stjernø og Natasha Brink Lorenz til en samtale om det nye dansksystem, DanskSkud, som bl.a. er en grundbog og en arbejdsbog til et moderne og verdensvendt danskfag, hvor der skal bygges bro mellem litteratur, billeder, medier og elevernes egen verden. Hør bl.a. forfatterne fortælle om, hvordan DanskSkud styrker elevernes nysgerrighed, fantasi og samarbejde og bringer dem ind i autentiske og stilladserede produktionssituationer.
Find og støt elever, som har udfordringer med arbejdshukommelsen
Play
37:07
Find og støt elever, som har udfordringer med arbejdshukommelsen
Forfatter Ib Hedegaard Larsen præsenterer screeningsmaterialet "TIDLIGE TEGN på faglige udfordringer" samt det tilhørende undervisningsmateriale HUSK & LÆS og HUSK & REGN, som træner elevens arbejdshukommelse gennem systematisk læse- og taltræning. Et komplet materiale, som hjælper dig til at finde og støtte elever, som har kognitive udfordringer.
Til 1.-3. klasse samt specialområdet.
Dansk Psykologisk Forlag
To unikke digitale prøver til dansk til 3.-7. klasse
Play
54:54
To unikke digitale prøver til dansk til 3.-7. klasse
Få indsigt i dine elevers læseforståelse og skriftlige kompetencer med "EVALD Evaluering af Læseforståelse og Delfærdigheder" og "SK Skriftlige Kompetencer". Hør, hvordan du med disse prøver får et solidt grundlag til at vurdere dine elever og tilrettelægge din undervisning. EVALD præsenteres af forfatterne Dorthe Klint Petersen og Louise Rønberg og SK-prøven af redaktør Maria Skelbæk Bundesen.

Dansk Psykologisk Forlag
Multi Math - sproget i matematikken
Play
25:18
Multi Math - sproget i matematikken
Få viden om og inspiration til, hvordan man kan arbejde med elevernes sproglige bevidsthed i matematikundervisningen. Oplægget vil være praksisnært, og du vil få konkrete værktøjer, som du kan bruge i din undervisning. Du vil også blive præsenteret for Multi Math-spillene, som kan danne rammen om en matematisk samtale. For matematiklærere 0. - 6. kl.

Multi Math
eTwinning-gym_a4a0ebcfa601018593596e99f8a2f0d5.mp4
Play
51:26
eTwinning-gym_a4a0ebcfa601018593596e99f8a2f0d5.mp4
Fællessang fra den nye sangbog, Morgensangbogen (3)
Play
30:00
Fællessang fra den nye sangbog, Morgensangbogen (3)
Kl. 12.00-12.15: Phillip Faber, Inge Marstal og Henrik Marstal præsenterer MORGENSANGBOGEN - til hele dagen. Efterfulgt af FÆLLESSANG med udgangspunkt i bogens repertoire.



kl. 12.15-12.30: Præsentation af nye udgivelser til musikundervisning samt info om MIX-abonnementet og dansksangdigital.dk
T3kn0l0g1f0rstå3ls3 – almen dannelse eller ligegyldigt add-on?
Play
22:59
T3kn0l0g1f0rstå3ls3 – almen dannelse eller ligegyldigt add-on?
Teknologiforståelse fylder i øjeblikket meget i de danske folkeskoler. Hvorfor har der de senere år pludselig været så stor fokus på teknologi i folkeskolen her mere end 50 år efter månelandingerne? Er det nyt eller er det i virkeligheden et levn tilbage fra 70´erne eller handler teknologiforståelse i virkeligheden mere om almen dannelse?
Vi kigger også på do´s and don'ts fra kommunale projekter og om vejen fra succes til forankring af projekter på skoler og i kommuner.
Mikael Scheby, CFU Absalon
Professionshøjskolen Absalon
Konkrete materialer i matematik
Play
18:59
Konkrete materialer i matematik
Aktive elever og faglige pointer for 0.-6. kl. Få inspiration til brug af konkrete materialer i undervisningen. Konkrete materialer kan understøtte elevernes matematiske læring. Elever, der formulerer sig og fortæller om varierede repræsentationer, opbygger bredere tilgang til faglige pointer og deres vej til abstrakt tænkning er kortere. Gennem eksempler præsenteres du hvordan konkreter kan styrke en fleksibel tilgang til faget.
Margit Holm
CFU Absalon
Digitale teknologier
Play
27:42
Digitale teknologier
Mød Marianne Riis, lektor og ph.d. fra Center for Skole og Læring på Professionshøjskolen Absalon. Vi vil tale med hende om, hvad der er sket med den digitale undervisning i EUD under corona-nedlukningen. For hvad har vi lært? Derudover får du et par gode råd til, hvad du som underviser kan læne dig op ad, når du vil inddrage it i undervisningen.
Frihed til at vælge det rigtige værktøj
Play
13:56
Frihed til at vælge det rigtige værktøj
Når det gælder samarbejde og produktionsværktøjer er “kontorpakker” ofte det digitale penalhus, der forbinder tekstskrivning, visualisering af data og ikke mindst præsentationer til et samlet hele. iPad’en den eneste tablet på markedet, der giver dig frihed til at vælge mellem Google G Suite, Microsoft Office 365 og Apple iWork. Det er muligt at multitaske på tværs af pakkerne. Dette åbner op for nye kreative muligheder. Deltag og se hvordan.
Gør temaer og fag levende med tv og film
Play
45:48
Gør temaer og fag levende med tv og film
Få overblik over dine undervisningsmuligheder med tv og film. Både fjernundervisning og i klassen på skolen. I alle fag og på alle klassetrin. Hør hvad TVIS-aftalen (tv, internet og streaming) og Spillefilmsaftalen med Copydan AVU-medier giver adgang til. Også når du giver dine elever digitale lektier for. I samarbejde med CFU præsenterer vi desuden en række eksempler på alt det gode materiale, som aftalerne giver adgang til.
Fællessang fra den nye sangbog, Morgensangbogen (2)
Play
30:00
Fællessang fra den nye sangbog, Morgensangbogen (2)
Phillip Faber, Inge Marstal og Henrik Marstal præsenterer MORGENSANGBOGEN - til hele dagen. Efterfulgt af FÆLLESSANG med udgangspunkt i bogens repertoire.
Præsentation af nye udgivelser til musikundervisning samt info om MIX-abonnementet og dansksangdigital.dk
Dansk Sang / Musiklærerforeningens forlag
Gyldendal Booktalk
Play
54:24
Gyldendal Booktalk
Få inspiration til alt det nye, som bliver udgivet nu og i foråret hos Gyldendal Børne- & ungdomsbøger samt Gyldendal Uddannelse. Det hele foregår i en skøn blanding af præsentation af bøger og besøg af aktuelle forfattere, som læser op og fortæller om tilblivelsen af deres udgivelser. Så hav blyanten klar, og lav din ønskeseddel, mens nyhederne bliver udfoldet!
Wizkids’ dysleksivenlige skoler - et skoleudviklingsprojekt - ny
Play
33:36
Wizkids’ dysleksivenlige skoler - et skoleudviklingsprojekt - ny
Hør om Wizkids’ nyeste projekt, Dysleksivenlig skole. Gennem et flerårigt forløb tilbyder vi at understøtte skolernes udvikling af en dysleksivenlig skolekultur og -praksis, hvor målet er at sikre bedre mulighed for læring, trivsel og deltagelse for elever med dysleksi - og i sidste ende for alle skolens elever. For en dysleksivenlig skole er god for alle elever - og nødvendig for elever med dysleksi. Vi befinder os stadig en udviklings- og afprøvningsfase, hvor de sidste brikker er ved at falde på plads. Vi tager jer med ind i maskinrummet og fortæller om baggrunden for projektet, om hvordan et dysleksivenligt skoleudviklingsforløb kommer til at se ud, og hvad det indeholder.
Undersøgende litteraturundervisning
Play
29:02
Undersøgende litteraturundervisning
Mød Ayoe Henkel, lektor i dansk med særligt fokus på børnelitteratur og litteraturundervisning på VIA University College og Thomas Illum Hansen, forskningschef ved University College Lillebælt. Vi har inviteret dem i studiet for at tale om det, alle litteraturundervisere taler om lige nu, nemlig undersøgende litteraturundervisning. Hvad er det, hvordan adskiller det sig fra det, som vi allerede gør, og hvad gør du, hvis du gerne vil i gang med at arbejde undersøgende i din litteraturundervisning? Få svarene af eksperterne!
Underviser du kontekstbaseret og i autentiske skrivesituationer?
Play
45:28
Underviser du kontekstbaseret og i autentiske skrivesituationer?
SKRIV derudad er et materiale til situeret fremstilling i dansk til 2.-5. klasse. Her skal eleverne skrive i autentiske situationer, målrette deres tekster til bestemte modtagere og arbejde med grammatik og stavning i en kontekst, der giver mening. Forfatter Maria Skelbæk Bundesen præsenterer, hvordan du med SKRIV derudad gør skrivningen autentisk, brugbar og meningsfuld for eleverne.
Teknologiforståelse
Play
32:25
Teknologiforståelse
Der er mange forskellige tilgange til teknologiforståelse; den kommende faglighed i folkeskolen. Hør Johannes Fibiger i en samtale med Louise Scheele Elling, der omhandler hvad faget teknologiforståelse kan eller bør fokusere på. Og dig, der måske er lidt skræmt af både fagligheden og fagsproget, får også et par gode råd til, hvordan du selv kommer i gang med at undervise i teknologiforståelse.
Blodkongens datter. Fantasy, fiktion og historieformidling
Play
25:09
Blodkongens datter. Fantasy, fiktion og historieformidling
Merlin P. Mann præsenterer et oplæg om historieformidling, Fantasy og fiktion, der blander eventyrlige tidsrejser med genfortælling af striden mellem Svend, Knud og Valdemar. Bogen blev til i samarbejde med Nationalmuseet, og oplægget fokuserer på udfordringer og muligheder, når man bruger fakta og fantasy til at styrke historieformidling og opøve kildeforståelse i forhold til eventyrlige tekster.
#UNGLETLÆST – arbejd litterært med bøger til læsesvage unge
Play
23:24
#UNGLETLÆST – arbejd litterært med bøger til læsesvage unge
”Den bog er alt for lang, det tager 100 år at læse den”. Kender du det? #UNGLETLÆST er en serie med alderssvarende indhold, og nu findes der nu også gratis opgaver til serien. Opgaverne er redigerbare, så de kan redidaktiseres, og de kan deles i de fleste LMS systemer. De kan f.eks. bruges i grupper i en klasse, i DSA-undervisning og i ressourcestøttecenter-regi. Hør mere om bøgerne og det teoretiske afsæt for opgaverne.
Hybrid læring med G Suite for Education og Chromebooks
Play
23:44
Hybrid læring med G Suite for Education og Chromebooks
Vi har alle måttet finde nye måder at undervise, arbejde og interagere på det seneste år. I denne session kigger vi nærmere på konkrete strategier og tips til, hvordan man kan arbejde med hybrid læring ved hjælp af G Suite for Education og Chromebooks. Vi ser også på nogle af de nyeste produktopdateringer, som kan hjælpe i undervisningen - uanset om vi er i samme lokal
Undersøgende matematik
Play
30:00
Undersøgende matematik
Bliv introduceret til MATLAB systemet – et system til indskoling og mellemtrin med fokus på undersøgende matematik.
Mød forfatterne bag systemet Ole Freil og Heidi Kristiansen, der vil forklare nærmere om systemets generelle tilgang til undervisningen i indskoling og på mellemtrinnet. Undervejs vil du også blive præsenteret for konkrete eksempler på systemets undersøgende tilgang til matematikundervisningen taget direkte fra materialet.
Forfattersamtale: Hvad er en normal familie i dag?
Play
28:45
Forfattersamtale: Hvad er en normal familie i dag?
Der findes intet mindre end 37 forskellige slags familier i Danmark ifølge Danmarks Statistik.
Vær med, når forfatterne Rebecca Bach-Lauritsen, Lars Daneskov og Anne Sofie Hammer mødes til en samtale om den ’moderne’ familie, regnbuefamilier og familieforhold i børne- og ungdomslitteraturen.
Få inspiration til nye bøger, der er lige til at dykke ned i sammen med eleverne.
Sociale medier, angst og forventninger - alt det de unge kæmper med
Play
32:55
Sociale medier, angst og forventninger - alt det de unge kæmper med
Kom med og bliv inspireret, når forfatterne Lise Villadsen, Mette Vedsø og Sara Ejersbo mødes til en samtale om sociale medier, angst og det konstante pres, der er på unge i dag. Hør, hvordan litteraturen behandler de vigtigste tematikker, og find nye læseoplevelser, der sætter gang i tankerne og debatten.
Helt i fisk
Play
27:35
Helt i fisk
Dyk med ned under overfladen og hør Søren Jessen fortælle om bogen Fiskepigen, hvor en pige og hendes lillebror venter på, at deres mor og far skal komme hjem. Imens raser en voldsom storm, der har oversvømmet alt, undtagen deres hus på bakken. Bogen er gennemillustreret med tegninger, der af og til fortæller en helt anden historie end teksten. Hvad er pointen med det? Undervejs vil der blive vist skitser og tegninger som illustrerer pointen.
Fællessang fra den nye sangbog, Morgensangbogen
Play
30:00
Fællessang fra den nye sangbog, Morgensangbogen
Phillip Faber, Inge Marstal og Henrik Marstal præsenterer MORGENSANGBOGEN - til hele dagen. Efterfulgt af FÆLLESSANG med udgangspunkt i bogens repertoire.